Din takläggare för plåttak i Göteborg

När du behöver en takläggare för att lägga eller renovera ett plåttak i Göteborg är det oss du ska kontakta. Vi kan hjälpa dig att lägga ett plåttak vid en nybyggnation, eller rusta upp eller lägga om ett gammalt plåttak.

Trettio års erfarenhet av att lägga tak i Göteborg

Vi skräddarsyr ditt tak, inklusive alla lister, bleck och andra detaljer och ser till att det harmonierar med resten av byggnaden. Med över trettio års erfarenhet som plåtslagare och takläggare har vi möjlighet att ta fram den absolut bästa lösningen när du vill lägga ett plåttak i Göteborg.

Kontakta oss via formuläret här på sidan för en offert på takläggning!

Fördelar med plåttak

Plåttak har förekommit i Sverige sedan 1500-talet och i Göteborg har många av byggnaderna vackra gamla plåttak, som i flera fall är mer än hundra år gamla. Det vittnar om en av de största fördelarna med plåttak, förutom att det är vackert: de är oerhört hållbara. De är hållbara dels för att stålplåt är ett oorganiskt material som inte har någon naturlig åldringsprocess och också för att föroreningar, snö, löv och mossa inte fastnar på den glatta ytan utan lätt glider av, vilket gör plåttak mycket lätta att underhålla.

plåttak

Ett plåttak har också lägre vikt än ett tak av till exempel tegel eller betong, något som så klart gör att plåttaket belastar huskroppen i mindre utsträckning. Andra fördelar med plåttak är till exempel att de är lätta att variera i utseende och färg samt inte minst att plåten kan återvinnas i princip hur många gånger som helst, vilket gör plåt till ett miljövänligt material att använda till tak.


plåttak

Hur länge håller ett plåttak?

Förser du ditt hus med ett vällagt plåttak så kommer det inte att behöva bytas under överskådlig tid, så hållbar är den takplåt vi använder. Generellt brukar man säga att ett plåttak håller i ungefär trettio år, men de flesta plåttak blir betydligt äldre än så utan att dess utseende eller hållbarhet försämras. Detta är förstås olika beroende på klimat och väder, men i Göteborg kan du räkna med att ditt plåttak kommer att hålla i minst 50 år, troligen längre.

Undertaket kan dock behöva bytas oftare, och här kan vi hjälpa dig genom att varsamt avlägsna plåten, renovera undertaket och sedan lägga tillbaka ditt plåttak och göra det tätt.

Anlita en erfaren takläggare

Att lägga och sköta om plåttak kräver en utbildad takläggare som dessutom är plåtslagare. Därför ska du anlita oss när du behöver hjälp med ditt tak, oavsett om det är för snöröjning, inspektion eller arbeten på taket. Med mer än trettio års erfarenhet av plåttak i Göteborg har vi den kompetens och kunskap som krävs för att utföra alla arbeten på ditt plåttak med ett hållbart och kvalitativt resultat.

Med egen verkstad i Västra Frölunda kan vi hjälpa dig med ditt plåttak i hela Göteborg med omnejd, inklusive skärgården där vi har många trogna kunder som vi hjälper genom att se över och underhålla taken med jämna mellanrum. Har du, eller vill du lägga ett plåttak i Göteborg, kontakta oss så bokar vi ett möte och du får en kostnadsfri offert på arbetet. Vi ser fram emot att höra av dig!

Experter på läggning av plåttak